Het verwijderen van paddenstoelen uit je gazon is een eenvoudig klusje. Daarvoor heb je alleen een grasmaaier nodig. Zaak is wel dat je vervolgens ook de oorzaak van de paddenstoelen aanpakt, anders zullen de zwammen terug blijven komen.

 

Paddenstoelen uit  je gazon halen

 

In de herfst steken paddenstoelen vaak de kop op tussen het gras in het gazon. Je kunt ervoor kiezen om ze te laten staan, vrijwel alle soorten zijn onschadelijk voor grasplantjes. Maar misschien vind je het gewoon niet mooi en wil je de paddenstoelen verwijderen.

Maai je gras en haal daarmee ook de paddenstoelen in het gazon weg. De zwammen vang je samen met het maaisel op in de bak van je maaier.

 

Waarom paddenstoelen in je gazon blijven terugkomen

Paddenstoelen zijn dol op organisch afval in je gazon, daar ligt vaak ook de oorzaak van de ongewenste zwammen. Zorg dat je het gazon bij warm, vochtig weer zoveel mogelijk vrijhoudt van dood hout, bladeren en andere plantenresten.

Een grote hoeveelheid stikstof in de grond is een andere oorzaak van paddenstoelen in je gazon. Het zijn immers schimmels die gevormd worden door stikstof. Voed de bodem in het najaar daarom liever met herfstmest: daar zit o.a. minder stikstof in.

 

Maai het gras regelmatig en belucht je gazon

Ook voor het tegengaan van paddenstoelen in je gazon geldt dat goed onderhoud zeker helpt. Maai je gras regelmatig en zorg voor een goede beluchting van je gazon.

 

Hoe pak jij de paddenstoelen in je gazon aan?


We zijn benieuwd hoe jij de paddenstoelen in je gazon hebt aangepakt. Was bij jou het opruimen van het organisch afval voldoende of heb je nog meer stappen ondernomen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder…