Heb je veel last van onkruid in je gazon? Begin dan met een keer stevig verticuteren, daarmee verwijder je de viltlaag van oude grasresten en mos.

Na het verticuteren volg je de tips om je gazon tegen onkruid te wapenen.

 

Tips om onkruid in je gazon te voorkomen

Een sterk en vol gazon biedt onkruid geen ruimte. Hoe je jouw grasperk versterkt? Onderhoud het gazon regelmatig en volg daarbij onderstaande tips:

Maai het gras regelmatig maar niet te kort.

Zorg voor voldoende voeding door regelmatig te bemesten.

Strooi kalk over je gazon als de pH-waarde lager is dan 5.

Zorg voor een voldoende beluchte bodem; prik bij een dichtgeslibde grond gaatjes in het gazon.

Zaai kale plekken opnieuw in met graszaad.

Gebruik een gazonmengsel voor schaduw op plekken waar weinig zonlicht komt.

Paddenstoelen in het gazon

Paddenstoelen in je gazon vragen om een andere aanpak. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ze gewoon te laten staan, de meeste soorten zullen weinig schade aanrichten. Wil je de paddenstoelen liever weghalen? Gebruik daar dan in eerste instantie gewoon een grasmaaier voor. Volg daarna de stappen voor het voorkomen van paddenstoelen.

 onkruid gazon

Wat te doen tegen hardnekkig onkruid in je gazon?

Blijf je ondanks goed onderhoud van je gazon en de juiste maaihoogte toch last houden van onkruid? Overweeg dan om een (ecologisch) onkruidbestrijdingsmiddel voor gazons te gebruiken.

 

Hoe ga jij het onkruid in je gazon te lijf?

We zijn benieuwd of onze tips je hebben geholpen het onkruid in je gazon te bestrijden. Liep je ergens tegenaan of heb je het onkruid overwonnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder…